LoddeTimer 1,0

Posted by & filed under Dimser, Programdimser.

LoddeTimer uden box

En almindelig loddekoble slukker ikke af sig selv, så hvis man efterlader den tændt, løber man en unødvendig risiko for at der opstår en ildebrand. Desuden slider det på loddekolben at stå tændt mange timer, og den bruger også en masser strøm.

Det er så her DimsOs introducerer LoddeTimer 1,0, en simpel stykke elektronik som automatisk slukker for loddekolben efter noget tid. Den bruger den klassiske USB-strømspareskinne som familien Danmark købte fem år tilbage og ikke har brugt siden.

Så har du en USB-strømskinne liggende, tager vi dem gerne ind. De vil blive doneret til loddeglade mennesker som fx har elektronikværksted i hjemmet, studiet eller lignende. LoddeTimer 1,0 fås også som byg-selv-kit eller kan laves på bestilling.

Hvad kan den
LoddeTimer 1,0 kan som standard indstilles til at være tændt mellem 7 og 60 minutter. Den grønne LED begynder at blinke når halvdelen af tiden er gået og blinker derefter hurtigere og hurtigere. Når LoddeTimeren slukker spiller piezohøjtaleren en lille fanfare.

Hvordan virker den
Over i det tekniske er LoddeTimer drevet af en Atmel ATtiny85 chip, som med en arduino-tiny udvidelse er programmeret i Arduino IDE. Programmet er lagt over med en programmer kaldt LitteWireStrip, DimsOs’ egen stripboard variant af LittleWire. Når man trykker på startknappen tænder en transistor for strømmen på USB-stikket, som dermed tænder for USB-strømspareskinnen og loddekolben.

Arduino-kode: LoddeTimer_v1_0.zip

 

Kilder:
https://dimsos.dk/wp-content/uploads/2013/03/LoddeTimer_v1_0.zip